12485885_1020460361371567_6583270494109431359_o (1)Het Jongeren Netwerk Limburg, afgekort ook wel JNL, is op 8 mei 2006 officieel als vereniging opgericht. Sinds 2009 zijn we door de provincie Limburg erkend als een maatschappelijke organisatie van belang. Daar zijn we best trots op!

Missie

Onze missie is het versterken van de positie van jongeren tussen 12 en 27 jaar in Limburg. Via onze activiteiten motiveren en leren we jongeren om hun mening te geven over de dingen die hen aangaan later in de toekomst, maar ook in de tegenwoordige tijd thuis, op school, in hun eigen buurt, gemeente en zelfs provincie. Daarnaast hebben wij ook leden – die o.a. bestaan uit overheden (gemeentes), onderwijsinstellingen en andere organisaties – die wij stimuleren en faciliteren om jongeren hiertoe kansen te bieden. Wij spreken de taal van jongeren omdat we zelf louter bestaan uit jongeren.

Het JNL wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Limburg. Het JNL blijft de komende jaren voor haar leden en de jongeren in Limburg projecten uitvoeren en ontwikkelen die jongerenparticipatie tot doel hebben en iets toevoegen aan reeds bestaande activiteiten. Via het verder uitbreidende ledenbestand willen we verder de brug slaan tussen de politiek, organisaties en jongeren, zowel horizontaal als verticaal. Dat de jongeren die wij bereiken inderdaad iets hebben aan onze projecten blijkt: onze projecten worden gemiddeld met een 8 beoordeeld door de jongeren. Zien wat wij zoal doen? Kijk dan onder “Projecten” hierboven in het menu.