fbpx

Limburg kent diverse middelbare scholen waar onderwijs gegeven wordt aan jongeren. Hoeveel invloed hebben jongeren zelf op de manier waarop het onderwijs gegeven wordt en de andere activiteiten die op school georganiseerd worden? Om de inspraak van leerlingen te garanderen werken middelbare scholen in Limburg met leerlingenraden. In een leerlingenraad krijgen jongeren de kans hun mening te geven en invloed uit te oefenen. Een pittige taak voor jongeren, die vaak nog weinig ervaring hebben met organiseren, presenteren en adviseren. Het JNL organiseert daarom bijeenkomsten waarin leerlingenraden hun deskundigheid kunnen verhogen en hun vaardigheden verbeteren. Tevens is er altijd ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Doel

Het bevorderen van de deskundigheid van jongeren die participeren in een leerlingenraad teneinde een sterkere invloed te kunnen uitoefenen op hun school.

Toelichting

Tijdens het jaarlijkse “Provinciaal Overleg Limburgse Leerlingenraden (POLL)” komen verschillende leerlingenraden van Limburgse middelbare scholen bij elkaar om hun eigen effectiviteit en die van de andere leerlingenraden te vergroten. Daar is kennis voor nodig maar ook vaardigheden zoals: effectief vergaderen, samenwerken, initiatief nemen, een projectplan schrijven, activiteiten organiseren en weten hoe je omgaat met docenten en bestuurders in een andere verhouding dan leerling-docent of jongere-volwassene. Jongeren Netwerk Limburg biedt ieder jaar workshops aan waarin jongeren dit samen kunnen leren. Ieder jaar verschilt het programma, zodat de leerlingenraden zich kunnen blijven ontwikkelen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit project, mail dan naar info@jnl.org of bel ons op 026-3723428. Ook voor vragen over dit project kunt u hier terecht.