fbpx

Conferentie

conferentieJongeren zijn continu in ontwikkeling en worden daarbij in hun dagelijks leven met allerlei dingen geconfronteerd. Dit kunnen hele logische en herkenbare dingen zijn, maar ook vaak dingen waarover van tevoren nog niet echt nagedacht was.

Doel

Het doel van de conferentie is dan ook om jongeren samen te laten komen en na te laten denken over actuele onderwerpen. Door middel van de workshops krijgen zij de informatie aan gereikt om zo daadwerkelijk een mening te kunnen vormen. Ze worden daarbij ondersteund door professionele workshop-begeleiders.

Toelichting

Een conferentie start met een gezamenlijke opening waar het thema wordt ingeleid. Vervolgens worden de deelnemers in groepen gedeeld en begeven zij zich naar verschillende ruimtes. Zij zullen dan de dag doorlopen met allerlei workshops rondom het thema. Aan het eind van de dag wordt weer gezamenlijk afgesloten en zullen de jongeren met een hoofd vol nieuwe inzichten naar huis gaan.

Het Jongeren Netwerk Limburg voert deze Conferentie uit in samenwerking met een van haar leden, vaak een school. Samen wordt een actueel thema gekozen, het JNL levert een maatwerkproject en vrijwilligers. Zo kwamen afgelopen jaren onder andere het thema ‘grip op je geld’, ‘geweld’, ‘maatschappelijke participatie’ en ‘seksualiteit en loverboys’ aan de orde.

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit project, mail dan naar info@jnl.org of bel ons op 026-3723428. Ook voor vragen over dit project kunt u hier terecht.