Het aantal vluchtelingen dat vanuit oorlogsgebieden naar het westen komt stijgt met de dag. Ook mensen die leven in landen waar geen oorlog woedt, maar wel grote armoede heerst, hebben hun boeltje bij elkaar gepakt en zoeken een betere toekomst in Europa. De komst van vluchtelingen is niet nieuw. Ook in het verleden zijn er veel mensen naar Nederland gekomen om hier een veilig, nieuw leven op te kunnen bouwen. Hoewel deze mensen al lang in Nederland wonen worden ze ook nu nog, vaak niet goed begrepen door de Nederlanders die hier al generaties lang wonen. Vluchtelingen en mensen afkomstig uit andere landen vinden het in hun plaats lastig om de Nederlandse cultuur volledig te begrijpen. Daar wil het JNL verandering inbrengen!
Doel
Indication Duplication brengt allochtone/autochtone jongeren en ouders van beide partijen uit dezelfde buurt bijeen om elkaar op een leuke en gezellige manier te leren kennen en van elkaar te leren.
Toelichting
De motivering voor het project is vooral ontstaan vanuit de constatering dat verschillende etnische groeperingen nog steeds meer langs elkaar dan met elkaar leven in de Nederlandse samenleving. Indication Duplication staat voor een moderne variant op de klassieke speurtocht. Deze is ontwikkeld door het JNL i.s.m. geestelijke leiders uit het Christendom, de Islam en vertegenwoordigers van diverse culturele groepen. Indication Duplication kent twee activiteiten. Allereerst is er voor de jongeren een spannende speurtocht met vragen, denk- en doe-opdrachten gericht op cultuur en godsdienst. Onderweg leren de jongeren elkaar op een nieuwe manier kennen en leren ze van elkaars cultuur. Ondertussen, en dat is de tweede activiteit, maken de ouders lekkere hapjes en drankjes terwijl de jongeren de speurtocht afleggen. Het programma wordt afgerond onder het genot van de bereide hapjes en drankjes.
Dus wie ook maar een greintje nieuwsgierigheid in zich heeft en over grenzen durft te kijken, zal tijdens de Indication Duplication ontdekken dat er inderdaad maar 2 letters verschil is tussen Nederlanders en Medelanders.
Mocht u geïnteresseerd zijn in dit project, mail dan naar info@jnl.org of bel ons op 026-3723428. Ook voor vragen over dit project kunt u hier terecht. |