fbpx

Jongeren maken vele ontwikkelingen door en worden daarbij in hun dagelijkse leven met allerlei uitdagingen geconfronteerd. Dit kunnen logische en voor iedereen herkenbare uitdagingen zijn zoals op jezelf wonen of een profielkeuze maken. Het kan echter ook gaan over seksuele geaardheid, voldoende weerbaar zijn tegen pesten of radicalisering.  

Doel

Het doel van de conferentie is om jongeren samen te laten komen en na te laten denken over actuele onderwerpen. Door middel van workshops krijgen zij informatie en antwoorden op vragen aangereikt om een mening te kunnen vormen. Ze worden daarbij ondersteund door professionele workshopbegeleiders.

Toelichting

Een conferentie start met een gezamenlijke opening waar het thema wordt ingeleid. Vervolgens worden de deelnemers in groepen ingedeeld en begeven zij zich naar verschillende ruimtes. Zij doorlopen dan diverse workshops rondom het centrale thema. Aan het eind van de dag wordt weer gezamenlijk afgesloten en gaan de jongeren met een hoofd vol nieuwe inzichten naar huis.

Het Jongeren Netwerk Limburg voert de conferentie altijd uit in samenwerking met één van haar leden, vaak een school. Samen wordt een actueel thema gekozen. Het JNL levert vervolgens maatwerk, vrijwilligers die de conferentie organiseren en professionals die kennis overbrengen. Zo kwamen afgelopen jaren onder andere de thema’s ‘grip op je geld’, ‘geweld’, ‘maatschappelijke participatie’, ‘relaties’ en ‘seksualiteit en loverboys’ aan de orde.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit project, mail dan naar info@jnl.org of bel ons op 026-3723428. Ook voor vragen over dit project kunt u hier terecht.