fbpx

Migratie is van alle tijden. In de afgelopen jaren zijn veel mensen moeten vluchten voor oorlog. Ook in het verleden zijn er veel mensen naar Nederland gekomen om hier een veilig, nieuw leven op te kunnen bouwen. Hoewel veel van deze mensen al lang in Nederland wonen worden ze vaak niet goed begrepen door Nederlanders. Vluchtelingen en mensen afkomstig uit andere landen vinden het in hun plaats lastig om de Nederlandse cultuur volledig te begrijpen. 

Doel

Indication Duplication brengt Nederlandse jongeren, ouders en ouders en jongeren met een migratieachtergrond uit dezelfde buurt bijeen om elkaar op een leuke en gezellige manier te leren kennen en van elkaar te leren.

Toelichting

De motivering voor het project is vooral ontstaan vanuit de constatering dat verschillende etnische groeperingen nog steeds langs elkaar heen leven in de Nederlandse samenleving. Indication Duplication staat voor een moderne variant op de klassieke speurtocht. Deze is ontwikkeld door het JNL i.s.m. geestelijke leiders uit het Christendom, de Islam en vertegenwoordigers van diverse culturele groepen. Indication Duplication kent twee activiteiten; allereerst is er voor de jongeren een spannende speurtocht met vragen, denk- en doe-opdrachten gericht op cultuur en godsdienst. Onderweg leren de jongeren elkaar op een nieuwe manier kennen en leren ze van elkaars cultuur. Ondertussen maken de ouders lekkere hapjes en drankjes terwijl de jongeren de speurtocht afleggen. Het programma wordt afgerond onder het genot van de bereide hapjes en drankjes, waar jong en oud weer samenkomen.

Wie ook maar een greintje nieuwsgierigheid in zich heeft en over grenzen durft te kijken, zal tijdens Indication Duplication ontdekken dat er inderdaad maar 2 letters verschil bestaat tussen Nederlanders en Medelanders.

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit project, mail dan naar info@jnl.org of bel ons op 026-3723428. Ook voor vragen over dit project kunt u hier terecht.