fbpx

Wat doe je als ouder als je kind zomaar naar vrienden gaat zonder iets te zeggen? Als hij of zij te laat thuis komt? Als je hem of haar betrapt op roken? Het kan leiden tot een moeizame relatie tussen ouder en kind.

Doel

Met dit project wil het JNL de relatie tussen jongeren en hun ouders bespreekbaar maken via een speciaal daartoe ontwikkelde methode.

Toelichting

Voor dit project is door JNL een lespakket ontwikkeld. Groepjes van jongeren en ouders worden apart van elkaar en door middel van korte filmpjes geconfronteerd met thuissituaties die herkenbaar zullen zijn. Het zijn situaties die over het algemeen leiden tot een woordenwisseling, of misschien wel ruzie. Onder leiding van een dramatherapeut kruipen de jongeren vervolgens in de huid van zichzelf, hun vader en/of moeder én vindt er samen discussie plaats over de situatie. Wat zou je zelf een volgende keer anders kunnen doen? En je vader en/of moeder? Deelnemende ouders kijken in een aparte bijeenkomst eveneens naar hun eigen reactie en kruipen op hún beurt in de huid van hun kinderen Drama en theatertechnieken worden gebruikt tijdens het uitvoeren van de opdrachten in dit leerzame project voor jongeren ……. en hun ouders.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit project, mail dan naar info@jnl.org of bel ons op 026-3723428. Ook voor vragen over dit project kunt u hier terecht.