fbpx

Sommige jongeren weten niet hoe ze om moeten gaan met mindervalide/gehandicapte mensen. Ook vormen de meesten al snel vooroordelen over deze groep. Om te zorgen dat dit denkbeeld onder jongeren niet heerst, wil het JNL ze in contact brengen met mindervaliden.

Doel

Het op informele wijze samenbrengen van valide en mindervalide jongeren teneinde vooroordelen te verminderen en/of weg te nemen en de afstand tussen beide groepen te verkleinen.

Toelichting

Het concept bestaat uit een bustour met daarin valide jongeren die langs plekken worden gereden waar jongeren met een beperking wonen, leven en/of recreëren. Op de plekken zelf zijn diverse programma’s bedacht die ontmoeting, kennismaking en het voeren van gesprekken en dialoog met elkaar tot doel hebben. Tijdens de momenten waarop de jongeren in de bus zitten worden ervaringen en gevoelens uitgewisseld onder leiding van een gespreksleider.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit project, mail dan naar info@jnl.org of bel ons op 026-3723428. Ook voor vragen over dit project kunt u hier terecht.